Mikä on taidelainaamo?

Kemin taidemuseon sisääntuloaulassa sijaitsee Lapin alueen taiteilijoita ja taiteen hankkijoita merkittävästi lähentävä taidelainaamo. MeriNapa-niminen taidelainaamo toteutetaan yhteistyössä Lapin taiteilijaseuran kanssa. Lainaamon teokset ovat monipuolinen otos ajankohtaista nykytaidetta. Esillä on Lapin taiteilijaseuran jäsenten maalauksia, grafiikkaa, valokuvia ja veistoksia. Lainaamotoiminnan tavoitteena on madaltaa taidehankintojen kynnystä ja tuoda esille Lapin alueen ammattitaiteilijoita, myös uusia nimiä.

Taidelainaamo tarkoittaa paikkaa, josta voi vuokrata kuvataidetta pientä, minimissään 10 euron kuukausimaksua vastaan. Teoksen voi palauttaa lainaamoon, mikäli se ei tunnukaan omalta tai sopivalta suunniteltuun tilaan. Kun kuukausieriä on maksettu teoksen hinnan verran, teos on lunastettu kokonaan omaksi. Lainaamotoiminta on siis pohjimmiltaan kuin taiteen osamaksukauppaa mutta ilman korkoa ja palautusoikeudella.

Hinnasto

 Teoksen hinta  Lainausmaksu/kk
 alle 200 €  10 €
 200–499 €  20 €
 500–899 €  30 €
 900–1 199 €  40 €
 1 200–1 499 €  50 €
 1 500–1 999 €  70 €
 2 000–2 999 €  100 €
 yli 3 000 €  sopimuksen mukaan

Osta tai lainaa

Taidelainaamo tarjoaa asiakkaille vaivattoman tavan hankkia laadukasta taidetta omaksi tai vuokralle. Asiakas voi vuokrata teoksen edullisella kuukausimaksulla ilman korkoa tai muita kuluja. Teoksen voi myös lunastaa omaksi maksamalla kuukausimaksua, kunnes teos on kokonaan maksettu. Suoritetut maksut hyvitetään täysimääräisesti teoksen myyntihinnasta.

Lainasopimus voidaan tehdä määräajaksi tai toistaiseksi. Asiakas voi halutessaan palauttaa teoksen, jolloin lainasopimus päättyy välittömästi.

Teoksen voi myös lunastaa omaksi kertaostona.

Asiakkaana voi olla yksityinen henkilö, yritys tai yhteisö.

HUOM: Kehystämättömät digitaaliset ja akvarellimaalaukset ovat saatavissa vain kertaostona. Ne eivät ole vuokrattavissa.

Teosvalikoma

Kemin taidelainaamon teosvalikoima vaihtuu luonnollisesti lainauksien kautta, mutta myös kokonaisuudessaan puolivuosittain. Ensimmäisen puolen vuoden ajaksi lainaamoseinälle on valittu teoksia kolmeltatoista Lapin taiteilijaseuran jäseneltä. Taiteilijanimiä ovat muun muassa Marjo Hyttinen, Pirjo Nykänen, AnneMilana, Sanna Haimila, Sini-Meri Hedberg, Eliina Hurtig, Noora Ylipieti ja Henry Hagman.

Ota yhteyttä ja kysy lisää teoksista tai yhteystyöstä