Sini-Meri Hedberg

Sini-Meri Hedberg on opiskellut Kemin taidekoulussa, Lapin Taidekoulussa ja valmistui kuvataiteilijaksi vuonna 2004 Turun Taideakatemiasta
pääaineenaan maalaus.

Valmistumisestaan lähtien Hedberg on toiminut aktiivisesti kuvataiteen kentällä pitäen laajalti yksityisnäyttelyitä
sekä osallistunut maalauksillaan jurytettyihin ryhmä- ja yhteisnäyttelyihin. Viime aikoina Hedberg on pitänyt yksityisnäyttelyitä myös ulkomailla; Berliinissä ja Tartossa. Hedbergin teoksia on mm. Turun ja Rovaniemen kaupungin taidekokoelmissa.

Hedbergin maisemallisia maalauksia on inspiroinut abstrakti expressionismi ja saksalainen 1800-luvun romanttinen maisemamaalaus.
Hedberg tarkastelee maisemissaan yleismaailmallisia kysymyksiä
olemisesta ja kuolemasta. Värit sekä viitteellisesti maalattu maisema
johdattelevat jatkuvasti askarruttavien kysymysten äärelle: Miten määritellä ihmisen aika, oleminen? Mistä tulen, minne menen?

”Värien ja maalauksissa kuvattujen tilojen kautta avautuu eteemme selittämättömien tunteiden ja assosiaatioiden kirjo, joka peilaa sisäistä elämää, esimerkiksi pelkoa, surua, kauneutta. Maalauksissa koettu hetki, tunne tai tila voi viedä ajatuksemme paikkaan, jota emme tienneet edes olevan olemassa. Yhtä hyvin voimme maalausten kautta kokea erikoista yhteenkuuluvuutta ja kuulla sisäisen maailman sointeja. Jotain ainutlaatuista.”

Taiteilijan teoksia taidelainaamossa